• SPITAL MEDILIFE PEDIATRIE

  Proiect: Spital pediatrie MEDLIFE

  Proiectanti arhitectura:PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco,  Arh. Monica Trasca, Arh.Ionut Fratila, Arh. Urb. Silviu Gavrila

  Proiectanti structura:LIVPLAN

  Ing Liviu Neamu

  Proiectanti instalatii: KEY PROJECTS CONSULTING

  Tipul proiectului: Schimbare functiune imobil existent

  Anul proiectarii: 2011

  Anul realizarii: 2011

  Localizare: Str. Zagazului nr. 7, Bucuresti

  Regim de inaltime: S+D+P+4E+5D

  Arie construita: 648mp

  Arie desfasurata: 5200mp

  Fotografii/Imagini: MEDLIFE, PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

 • Mai multe detalii

  Proiectul a vizat finalizarea executiei si schimbarae functiunii atribuite initial unui imobil de birouri S+D+P+4E+5Dretras situat in Bucuresti, sector 1, str. Zagazului  nr 7,din birouri si locuinte in spital de pediatrie.

   Volumul structurii existente are un accent ascutit foarte pronuntat, forma in plan fiind determinata de distanta de siguranta fata de linia subterana de metrou. Cladirea se compune din mai multe volume, tratate in mod diferit. Tranzitia de la fatada cortina in zona rezervelor la fatada cu goluri impuscate in spatiile dedicate personalului medical si zonelor de tratament se percepe treptat pe masura parcurgerii secventei de acces in cladire. Compozitia fatadei prin intermediul brise-soleil-urilor exterioare accentueaza coltul semnal inca de la apropiere. Designul interior urmareste sa capteze atentia copiilor prin accente culoare intr-un spatiu predominant alb. S-au folosit finisaje compatibile cu standardele de igiena necesare functiunii fiecarui spatiu.

    Prin solutia de arhitectura adaptata cerintei medicale, prin scenariu la foc, cerintele DSP si tema de proiectare a beneficiarului s-au realizat doua scari – una metalica exterioara pentru evacuarea persoanelor in caz de incendiu si una interioara intr-o anexa cu stuctura metalica la limita de proprietate Nord pentru a asigura circulatia verticala de incinta. S-a realizat deasemenea un corp anexa, pe structura metalica catre curtea situata la str. Zagazului cu regim P+1 la nivelul terasei etajului 1. Sistematizarea curtii a fost adaptata in consecinta. Corpul anexa nu depaseste limita de protectie a tunelului de metrou care este de 6m fata de corpul principal de cladire deja existent.

   Pricipalele functiuni adapostite in cladire sunt organizate astfel: spatiile tehnice se desfasoara pe ambele nivele ingropate, morga si parcarea subterana sunt pozitionate la subsol, vestiarele, sterilizarea si imagistica la demisol. Parterul contine receptia, ambulatorul  si farmacia interna. Rezervele cu o capacitate de 86 de paturi sunt localizate la nivele 1-5, impreuna cu anexele personalului medical. Ultimul etaj este dedicat blocului operator cu 2 sali de operatie prevazute cu properator si filtru de medici. Sunt prevazute si 8 paturi „suport”, 6 in preoperator si 2 in izolator.

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023