• SPITAL DE URGENTA MEDLIFE

  Proiect: Spital de urgenta MEDLIFE

  Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Monica Trasca, Arh. Catalina Nechifor,  Arh. Bogdan Ciocodeica

  Proiectanti structura: IDEEA PROIECT

   Ing. Lucian Melinceanu, Ing. Ciprian Paunescu, Ing. Alexandra Ivan

  Proiectanti instalatii: GRAPHIC INSTAL

  Ing. Laura Oita, Ing. Elena Andrieschi, Ing. Catalin Neagu, Ing. George Tudor, Ing. Mihai Cosac

  Tipul proiectului: Schimbare functiune imobil existent

  Anul proiectarii: 2011-2012

  Localizare: Sos. Stefan cel Mare nr. 3-5, Bucuresti

  Regim de inaltime: 2S+P+5E

  Arie construita: 1124mp

  Arie desfasurata: 6332mp

 • Mai multe detalii

  MEDLIFE a propus un nou centru medical amplasat pe Sos. Stefan cel Mare nr. 3-5, la intersectia cu Calea Floreasca si Str. Polona, in fosta cladire de birouri a Telegrafului Central, care dateaza din perioada interbelica.

   Exteriorul cladirii a fost propus pentru reabilitare, ornamentele refacute si completate, terenul reamenajat, iar intreg ansamblul pus in valoare printr-un iluminat arhitectural adecvat statutului imobilului de reper urban. Interiorul este amenajat intr-un stil minimalist, care se adapteaza in mod subtil la stilul sobru al cladirii preexistente. Intalnirea dintre vechi si nou este reflectata in utilizarea unor materiale traditionale ca piatra si lemnul in combinatie cu tehnologii moderne de prelucrare a sticlei, metalului si plasticului in vederea obtinerii unei ambiante elegante respectand totodata standardele de igiena necesare functiunii fiecarui spatiu.

   Principala provocare a proiectului de conversie functionala a constat in adaptarea spatiului existent la gabaritele necesare functiunii medicale, in principal configuratia circulatiilor interioare. Prin solutia de arhitectura adaptata cerintei medicale, prin scenariu la foc, cerintele DSP si tema de proiectare a beneficiarului, este necesara consolidarea imobilului, realizarea a doua scari – una  pentru circulatia principala si cu functiune medicala si  evacuarea persoanelor in caz de incendiu si una pentru circulatia secundara a personalului de serviciu si deservire a parcarii interioare, precum si instalarea unor lifturi noi – atat de targa cat si de personal. De asemenea s-au prevazut doua lifturi de targa care sa realizeze circulatia pacientilor in toata cladirea si unul care deserveste exclusiv blocul operator si terapia intensiva.

   Spitalul este dotat cu o unitate primire urgente la parter, completata de un bloc operator cu 5 sali de operatii, o sala hibrid (angiograf) la etajul 4 si o sectie de terapie intensiva la etajul 5. Ambulatorul cu cabinetele de consultatie si sectia de imagistica este amplasat la primul subsol, iar etajele 1- 3  sunt dedicate pacientilor internati, spitalul avand o capacitate de 123 paturi in saloane si 21 de paturi in terapie intensiva. Parcarea cu o capacitate de 60 de locuri se desfasoara pe 2 nivele subterane si in curtea interioara.

   

   Arh. Catalina Nechifor

   

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023