• BIROURI SKANSKA

  Proiect: Amenajare interioara birouri Skanska Romania

  Echipa: Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Monica Trasca, Arh. Irina Buica, Arh. Mihai Pavel, Arh. Radu Rachiteanu.

  Tipul proiectului: Amenajare interioara

  Anul proiectarii: 2015

  Localizare: Str. Gara Herastrau, nr. 4, sector 2, Bucuresti

  Arie amenajata: 400 mp

  Fotografii: Catalina Nechifor

 • Mai multe detalii

  SKANSKA este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România și a fost o provocare pentru noi să realizam pentru ei un headquarters care nu doar să asigure necesitățile desfășurării activității lor, ci mult mai important, să îi reprezinte. Am vrut ca, prin concept, să putem reda componenta principală a activității companiei: dezvoltare si construcții de cladiri ecologice de birouri.

  Spațiul are un caracter puternic reprezentat prin multitudinea de texturi, forme și elemente de design specifice, fiind un mix de componente moderne, în contrast cu materiale primare. Astfel, în amenajare, s-au folosit ca elemente de design mai multe materiale de construcții comune, precum lemn, vată minerală, plasă de sârmă și chiar tuburi de copex sau izolație din cauciuc elastomeric. Acestea sunt astfel amplasate și integrate în design încat sunt transformate în elemente decorative de impact, care rezumă ideea de baza a conceptului.

  În organizarea  funcțională a spațiului am implementat conceptul de Activity Based Workplace, ce stimulează cooperarea și interacțiunea si facilitează comunicarea, prin alternarea zonelor de lucru cu spații informale, deschise.

  Un element cu caracter puternic în design-ul spațiului este panoul cu cele 9 materiale de construcție aflat în proximitatea intrării, în spațiul destinat vizitatorilor, axat pe coridorul ce duce către sălile de întâlnire. Acesta rezumă esența conceptului și o reflectă prin simplitatea alcătuirii, din alăturarea materialelor cu utilizări diverse, într-un element unitar cu caracter decorativ.

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023