• ROMCIM OFFICE

  Titlu proiect: Amenajare interioara birouri Romcim

  Autori: Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Oana Cucoranu, Arh. Iulia Popescu

  Birou: Prographic Architecture Studio

  Localizare: Park Avenue Offices, Bucuresti

  Suprafața desfășurată: 900 mp

  Colaborator: randari arh. Andrei Florea

 • Mai multe detalii

  Într-un spațiu luminos, ce se bucură de o priveliște amplă asupra parcului Herăstrău, se conturează o amenajare cu accente ludice și fluide, destinată unui beneficiar care și-a exprimat de la început dorința de a se desprinde de elementele prea rigide ale unui spațiu de birouri conventional.

   

  Amenajarea se împarte pe 2 etaje, având funcțiuni diferite- etajul 1 adăpostește zona recepției și o multitudine de spații de întâlnire de diferite dimensiuni, astfel că abordarea estetică a fost sensibil distinctă fașă de etajul 5, destinat doar lucrului în open space (la desk sau informal, în câteva spații dedicate). Coerența vizuală este dată păstrând elementele comune ale plafonului, gama cromatică și finisajele. Un element de impact sunt și onduleurile geometrice ale corpurilor de iluminat, arcadelor și scafelor.

   

  Pentru a acomoda toate spațiile de meeting solicitate de beneficiar, etajul 1 a fost compartimentat folosind partiții de sticlă cu ramă albă și uși pline, cu finisaj de lemn, care dau o ritmicitate interesantă zonelor de circulație. La polul opus, etajul 5 s-a dorit cât mai puțin compartimentat, profitând la maxim de lumina naturală și de terasa extinsă cu priveliște spre parc. Elementul vegetal din exterior se regasește și la interior, sub forma plantelor stabilizate decorative la plafon și în ghivece luxuriante dispuse către fațadă.

   

  Paleta cromatică s-a păstrat în nuanțe pastelate, albastrul de brand a fost înlocuit de un bleu subtil ce îndulcește rigiditatea plafonului tehnic. Nu puteau lipsi inserțiile de microciment, ca un lait-motiv legat în mod direct de domeniul de activitate al beneficiarului.

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023