• RESTAURANT PIZZA BONITA

  Proiect: Restaurant Pizza Bonita

  Proiectanti arhitectura:PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Oana Cucoranu

  Tipul proiectului: concept design interior

  Anul proiectarii: 2015

  Anul realizarii: 2015

  Localizare: str. Erou Iancu Nicolae, Voluntari

  Arie desfasurata: 50 mp

 • Mai multe detalii

  Provocarea acestui proiect a fost cea de a amenaja un spatiu plin de personalitate intr-o suprafata ce poate fi considerata mica pentru un restaurant de acest tip. Situat la parter, in noul Strip Mall din zona Voluntari, localul se deschide catre zona publica printr-o fatada vitrata de care am profitat pentru a expune cat mai bine amenajarea interioara.

  Conceptul acestei amenajari a pornit de la definirea plafonului suspendat din lemn, cu grinzi aparente suple si prinderi metalice, in centrul caruia se afla patru corpuri de iluminat masive, care imprumuta spatiului atmosfera industriala a unei “fabrici de pizza”. Aceasta este accentuata de cuptorul de pizza, ale carui nituri si suruburi supradimensionate te duc cu gandul catre utilitatea unui furnal. Toate utilajele necesare prepararii au fost mascate in spatele unui bar realizat din lemn natur si accente metalice, in spiritul lazilor de depozitare si transport, cu materiale si forme brute, neprelucrate.

  Amenajarea este completata de o bancheta minimala sprijinita pe acelasi tip de cutii, mese simple cu blat din lemn si scaunele clasic moderniste ale anilor ‘40-‘50, recuperate din depozite si reutilizate. Accentele sunt reprezentate de pardoseala din ciment colorat, care indulceste atmosfera industriala, si obiectele specifice unei bucatarii, oale si farfurii colorate, profilate pe un perete din caramida aparenta vopsita in alb.

  Arh. Oana Cucoranu

   

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023