• SPITAL MEDICOVER

  Proiect: Spital MEDICOVER

  Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Monica Trasca, Arh. Olivia Monoranu, Arh. Bogdan Ciocodeica, Arh. Urb. Silviu Gavrila, Arh. Catalina Nechifor

  Proiectanti structura: IDEEA PROIECT

  Ing Romulus Turbatu , Ing Lucian Melinceanu

  Proiectanti instalatii: D&DEUROCOM (electrice), ADCLIMA (sanitare si HVAC)

  Tipul proiectului: Schimbare functiunii pentru imobil existent

  Anul proiectarii: 2010-2011

  Anul realizarii: 2011-2012

  Localizare: Str. Pechea nr.8, Bucuresti

  Regim de inaltime: S+D+P+4E+5D

  Arie construita: 696mp

  Arie desfasurata: 4081mp

  Fotografii: MEDICOVER

 • Mai multe detalii

  Imobilul de birouri  S+P+4E+5 retras, situat in Bucuresti, sector 1, str. Pechea nr 8, a fost propus pentru schimbarea functiunii din birouri in centru medical complex.

  Interventia asupra cladirii a presupus rezolvarea circulatiilor verticale conform cerintelor medicale, respectiv introducerea in cladire a unui lift de targa, precum si alipirea unei scari exterioare de evacuare care sa corespunda normelor medicale si de protective in caz e incendiu.

  Ambianta interioara reflecta aspiratiile beneficiarului de a crea un spatiu cald, prietenos, care sa relaxeze pacientii pe durata vizitei lor in centrul medical. S-au folosit finisaje compatibile cu standardele de igiena necesare functiunii fiecarui spatiu.

   Spitalul, cu o capacitate de 25 de paturi in rezerve si 8 paturi “suport” in ATI si pre/post operator, necesita o mare varietate de spatii specifice gamei largi de servici medicale oferite. La subsol se gasesc spatiile tehnice, farmacia interna, morga si sectia de imagistica cu echipamente specific cum ar fi RMN, CT, RX si Mamograf. La parter se afla receptia si zona de asteptare. Ambulatorul, cu sectiile speciale pentru adulti si copii, se desfasoara pe restul parterului si toata suprafata etajului 1. Rezervele sunt amplasate la etajele 2, 3 si 4. Sectia de neonatologie se afla la etajul 3, terapia intensiva la etajul 4, iar maternitatea cu cele 2 sali de nastere este pozitionata la etajul 5. Tot la ultimul etaj este amplasat blocul operator, cu cele 3 sali de operatie si filtru de medici, precum si sterilizarea care deserveste atat blocul operator cat si intregul spital.

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023