• CLINICA OVIDIUS

  Proiect: Clinica medicala Ovidius

  Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Monica Trasca, Arh. Catalina Nechifor, Arh. Bogdana Checherita, Arh. Bogdan Ciocodeica, Arh Irina Buica

  Proiectanti structura: SELETRON, Theodorescu Mihael – Iulian- PFA

   Ing. Lucian Melinceanu, Ing. Ciprian Paunescu, Ing. Alexandra Ivan, Ing. Theodorescu Mihael - Iulian

  Proiectanti instalatii: GRAPHIC INSTAL

  Ing. Laura Oita, Ing. Elena Andrieschi, Ing. Catalin Neagu, Ing. George Proteasa

  Tipul proiectului: Construire imobil

  Anul proiectarii: 2012-2013

  Anul realizarii: 2013

  Localizare: Ovidiu, jud. Constanta

  Regim de inaltime: S+P+3E

  Arie construita: 1215 mp

  Arie desfasurata: 4150 mp

  Fotografii: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

 • Mai multe detalii

  Functiunea in cadrul constructiei se distinge in doua zone principale, evidentiate spatial astfel : volumul dominant in care este localizata clinica medicala (S+P+3E) si anexa de balneo-terapie cu zonele de tratament specifice (S+P). Conexiunea intre cele doua este asigurata prin intermediul spatiilor publice de circulatie, directionate pe fiecare nivel comun de receptii de etaj. Corpul anexat P+E cuprinde la parter cabinete medicale si sectia de imagistica, prevazuta cu CT si RMN, iar la etaj birouri pentru cadrele medicale, o cafeterie si o sala de seminar. Legatura cu corpul principal se realizeaza prin coridorul care deserveste in prezent zona de ambulator.

   Tema designului este contrastul. La exterior, caracterul masiv si opac al corpului principal este echilibrat de transparenta volumului secundar, iar dominanta verticala este accentuata de ritmicitatea ferestrelor elansate. Interioarele albe, minimaliste sunt scoase in evidenta cu ajutorul unor elemente puternic contrastante, realizate din placi lemnoase cu rasini de culoare inchisa. Acestea marcheaza zonele de interes si au rol de suport pentru semnalistica cladirii, realizata in principal din ideograme luminoase decupate in placaj.

   

  Arh. Catalina Nechifor

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023