• BIROURI KALON

  Proiect: Propunere birouri Kalon

  Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Bogdana Checherita, arh. Radu Rechiteanu

  Tipul proiectului: concept amenajare interioara

  Anul proiectarii: 2014

  Localizare: Bucuresti

  Arie desfasurata: 744 mp

 • Mai multe detalii

  Cu mult timp în urmă într-o galaxie foarte indepartata ...

  STARSHIP înseamnă echipă, comunicare, creativitate, eficiență și colegialitate.

  Structura functionala a unui birou, cu spațiul de lucru, sala de conferințe, zona de relaxare, cafetaria, precum și modul in care interrelationeaza aceste spatii intre ele, reprezintă un mecanism ce graviteaza in jurul ideii de organizare functionala al unei nave spatiale. Asa a aparut conceptul de STARSHIP.

  Urmarind specificul companiei, putem conecta ideea de shipping, nu numai de cea a internetului, ci si de navigare oriunde in spatiu si timp, cu ajutorul echipajului Kalon.

  Acesta este motivul pentru care am ales sa producem din start, un impact puternic asupra vizitatorului, ce este introdus in ‘spatiu’, odata cu intrarea in receptie, pe care am pozitionat-o in timp , prin detaliile si decoratiunile alese, ca Millenium Falcon, Enterprise, Dark Vador, o planeta pe plan secundar, o antena, etc.

  Pe traseul spre zona de birouri deschise, plafonul se despica si regasim o ploaie de asteroizi si stele, o imagine puternica ce contribuie la starea de spirit cosmica. Între open space și peretii de sticla diagonali ai spatiilor adiacente, am creat o serie de ‘zone hub’, ce reprezinta pupitrele de comanda pentru oaspeți, zone destul de liniștite pentru o discuție rapida sau o prezentare pe ecranul televizorului.

  Cafeteria este clona  receptiei, care intervine in spatiu cu acelasi dinamism prin ideea de miscare diagonala.

  Camera distractie si relaxare, chicineta si terasa, este locul de adunare, unde oamenii pot fuziona transformandu-si spatiul in functie de ce au nevoie, prin folosirea unor scaune si canapele modulare ce pot avea o pozitie aleasa sau la intamplare.

   

  Arh. Bogdana Checherita

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023