• HUAWEI Cafeteria

    Echipă: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Ştefan Alberto Bianco, Arh. Oana Cucoranu, Arh. Sabina Gherghel, Arh. Alexandru Abostănoae

    Tip proiect: amenajare interioară

    An proiect: 2018

    Suprafață: 750 mp

    Localizare: Globalworth Tower

    Fotografii: Sabin Prodan

  • Mai multe detalii

    Realizarea unei cantine cu specific chinezesc la etajul 25 al unei clădiri cu funcțiunea principală de birouri a reprezentat o dublă provocare, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere stilistic. Luând în considerare tipul de bucătărie ce necesită aparaturi speciale, având degajări mari de căldură și miros, soluția tehnică a implicat realizarea unui decupaj de circa 4 mp în plăcile dintre etaje, pentru a permite trecerea tubulaturilor de evacuare a aerului viciat. Au fost folosite hote cu sisteme de ultimă generație, iar unitatea de ventilare de 6 m înălțime a fost urcată pe terasă cu ajutorul unei macarale.

     Din punct de vedere al designului, amenajarea îmbină principiile estetice chinezești (simetrie, geometrie și simplitate) cu elemente mai comerciale: accente de culoare, vegetație și materiale naturale.

     Gestul principal de design accentuează stâlpii, în jurul cărora iluminatul se dispune asemenea unor raze. Stâlpii influențează  și desenul pardoselii, realizat din forme dinamice în diferite nuanțe de gri.

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2019