• CBRE Office

  Proiect : Amenajare birouri CBRE

  Proiectanti arhitectura : PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Catalina Nechifor, Arh. Alexandru Abostanoae, Arh. Andrei Vladoiu

  Proiectanti instalatii: GENERAL INSTAL COMP

  Ing. Bogdan Popescu, Ing. Octavian Mare, Ing. Marius Briciu, Ing. Alexandru Melita, Ing. George Comardici, Ing. Ionut Biro

  Tipul proiectului:amenajare interioara

  Fotografii: Cosmin Dragomir pentru COS

 • Mai multe detalii

  Conceptul implementat in birourile CBRE a fost generat in urma unei analize atente a modului in care pot fi exprimate grafic capacitatea de comunicare si inovatie, caracteristice brandului clientului.

   “Green Thunder” are la baza asocierea dintre un simbol al intelectului si creativitatii (fulgerul), rezentativ pentru valorile companiei, si un simbol al naturii (verdele), ce exprima implicarea activa a clientului in domeniul sustentabilitatii. Metafora a conectivitatii, fulgerul verde leaga intre ele toate spatiile atat la nivelul circulatiei cat si la nivelul perceptiei.

   Liniile frante sunt utlizate in configuratia partitiilor ca mod de accentuare a punctelor de interes. Accesele in birouri sunt realizate cu ajutorul acestui principiu, obtinandu-se o noua dinamica a perceptiei spatiului prin reorientarea unghiului din care acesta este observat.

   Flexibilitatea si facilitatea comunicarii au stat la baza rezolvarii functionale a spatiului. Desi diverse din punct de vedere al configuratiei lor, au fost alese solutii care se adapteaza nevoii clientului de a oferi atat angajatilor cat si clientilor un mediu de discutie si dezvoltare variat. Spatiile pot servi atat pentru lucrul individual in sistem share desk, cat si pentru lucrul in echipa, meeting-uri sau brainstorming. Prin implementarea principiului de “hot desking” s-a urmarit o mai buna utilizare a spatiului si o crestere a interactiuni in interiorul colectivului, permitand organizarea dinamica a echipelor de lucru.

   Zona de primire functioneaza ca un nucleu central care asigura atat legatura dintre spatiul cladirii si cel exterior, cat si conectarea dintre zonele destinate clientilor si spatiul deschis de lucru al echipei. Receptia este tratata ca un spatiu flexibil, ce poate fi usor transformat intr-o mica zona de prezentare sau de discutie, dar care concentreaza principalele elemente de signalistica ale brandului CBRE.

   Indiferent daca este vorba de una din cele patru sali de meeting destinate vizitatorilor, cele doua meeting-uri informale din open space sau una din cele cinci camere de discutii aferente zonei de lucru, fiecare incapere ilustreaza prin designul sau o tematica diferita. Astfel este sugerata atmosfera intima a unui club exclusivist in Lounge, spiritul vizionar al exploratorilor in camera Hartilor, racordarea la tehnologie in sala Space, lumea in miscare perceputa dintr-un compartiment de Tren sau atitudinea jucausa din camera Lego, atat de necesara unei abordari inovative, din camera Lego.

   

   Arh. Catalina Nechifor

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023