• CASA FLOREASCA

  Echipă: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Arhitectură: Arh. Ştefan Alberto Bianco, Arh. Oana Cucoranu, Arh.Ovidiu Năsulea, Arh. Cosmina Adăscăliței, Arh. Sabina Gherghel

  Previzualizare/ Rendering: Arh. Andrei Vlădoiu, Arh. Dragoș Pârvan

  Tip proiect: Reconfigurare fațadă și amenajare interioară

  An proiect: 2018

  Suprafață: 1500 mp

  Localizare: Floreasca, București

 • Mai multe detalii

  Conceptul de amenajare interioară s-a conturat în jurul unei construcții deja existente, perioada de la momentul opririi lucrărilor și prima discuție pe marginea temei de proiectare fiind una extinsă. Beneficiarii, o familie, și-au dorit o casă de vacanță odihnitoare și interesantă. Mobilată la un standard ridicat de confort și eleganță, amplasată într-un peisaj lacustru, casa își angajează locuitorii temporari într-o experiență.

   La capătul drumului ce deschide intrarea, vizitatorii sunt puși în fața unui volum mascat printr-o diferențiere a materialelor pe registre verticale. Înfășurată în pânze și lemn, casa oferă la exterior un cadru spectaculos și experiența stratificată a naturii.

   Pe măsură ce privirea descoperă spațiile clădirii, vizitatorul întâlnește natura la nivelul fiecărui nivel scufundat în verdeață, un gest blând reluat și la nivelul fațadei garajului.  Interiorul elegant, cu accente Art Deco reinterpretate conferă vizual o varietate a spațiior ce rezonează cu generozitatea suprafeței casei.

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023