• LOCUINTA INDIVIDUALA BANEASA

  Proiectant:   PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

  Sef proiect:  Stefan Alberto Bianco

  Colectiv:  Adrian Galu

  Structura:  Maslaev Consulting

  Instalatii:  H & D Consulting

  An proiect:   2005

  Client:   Mihai Astratinei

  Localizare:  Str. Traian, Baneasa, Bucuresti

  Arie desfasurata: 807mp

  Fotografie:  Cosmin Dragomir

   

 • Mai multe detalii

  Situata in zona de nord a Bucurestiului, intr-un cartier rezidential retras, casa Astratinei este un exemplu clar de arhitectura moderna avangardista. Pentru a valorifica structura terenului, beneficiind totodata de o mare suprafata de zona verde, volumetric locuinta a fost conceputa ca o alaturare, simpla si concisa, de corpuri geometrice, desfasurate pe directie orizontala. Astfel casa este formata din doua corpuri a caror legatura se realizeaza printr-o “pasarela” vitrata. Corpul principal este locuinta propriu-zisa, care cuprinde zona de zi, diningul, bucataria si alte spatii anexe la parter, iar la etaj dormitoarele, si cel secundar, pentru entertainment, compus dintr-un living foarte spatios si alte spatii destinate relaxarii (sauna, spa, piscina).

   Toate spatiile comunica in mod direct cu exteriorul, raportul plin-gol fiind aproximativ egal, pentru a accentua continuitatea spatiilor si relatia cu gradina, nivelul parterului se afla in ambele corpuri la aceasi cota cu gazonul, doar “pasarela” de sticla este ridicata de la sol, astfel incat cele doua sectoare ale gradinii si implicit zona de verdeata sunt comunicante.

   S-a optat pentru o imbinare de mobilier Art Deco si ansambluri moderne, precum si o serie de obiecte de design, avangardiste, folosite cu rol de elemente accent. Trasatura definitorie a acestui spatiu o reprezinta capacitatea de a oferi un scenariu de locuire confortabil, motivant si versatil, care se adapteaza cu usurinta unor diferitelor stiluri de viata.

   

[email protected]  |  [email protected]  |  +40 722  201 073  |  Termeni si conditii

Copyright prographic © 2023