• ULTRA FRESH REAL

    Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Monica Trasca,     Arh. Bogdan Ciocodeica

    Tipul proiectului:  propunere amenajare interioara

    Anul proiectarii:   2012

  • Mai multe detalii

    Proiectul se doreste un raspuns clar, concret si direct la nevoile dictate de tema de proiectare, care prin modalitatea de compartimentare si finisajele folosite apeleaza la un buget restrans pentru a crea un spatiu deschis, coerent si functional.

     Conceptul de baza al acestei amenajari este folosirea liniilor simple, drepte pentru a crea un spatiu luminos, creativ si versatil ce se deschide catre nucleul central, reprezentat de zona de showroom.

     Salile de curs sunt pozitionate in zona cu lumina naturala directa, in vreme ce depozitarea alimentelor care necesita o temperatura constanta si intuneric sunt pozitionate in interiorul spatiului. Salile destinate gatitului sunt cuplate 2 cate 2 inchise pentru a permite izolarea fonica in timpul folosirii lor simultane, dar in directa conexiune cu spatiile cu alimente si cu zona de expozitie. Salile invecinate sunt despartite prin pereti mobili,ce permit largirea spatiului in functie de numarul de cursanti si de nevoile de compartimentare.

     Peretele ce separa zona centrala, nucleul, de salile de curs este in intregime vitrat sporind senzatia de deschidere dar in acelasi timp permitand patrunderea luminii naturale. Peretii sunt vopsiti cu un colorant special ce imita textura tablei de scris, pe ei fiind schitate cu creta desene si texte cu informatii despre sortimentele de carne, legume, fructe, etc; dar si modalitati de procesare si prelucrare ale acestora. In zona de showroom exista si ,,dulapurile de mirodenii'', ce au rol decorativ, dar ce pot sa serveasca si ca depozitari pt diferite materiale didactice.

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016