• BIROURI LOWE 2008

    Proiectant:PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Sef proiect: Stefan Alberto Bianco

    Colectiv: Lavinia Mororau

    An proiect: 2008

    Localizare: Str. Ceasornicului 17, Bucuresti, sect. 1

    Arie construita: 597mp

    Arie desfasurata: 2800mp

    Regim inaltime: S+P+5E

  • Mai multe detalii

    Sediul grupului LOWE se caracterizeaza printr-o ambianta sofisticata si ludica in acelasi timp. Mediul in care activeaza principalele ramuri ale firmei de publicitate este conceput pentru a stimula creativitatea si isi propune sa provoace in moduri diverse perceptia grafica si tactila a spatiilor. Amenajarea fiecarui nivel al cladirii favorizeaza un alt tip de senzatie ludica – jocul fiind una din cele mai eficiente metode de creatie.

     In timp ce majoritatea companiilor investesc mai ales in spatiile destinate clientilor (sali de conferinte, receptii si lounge-uri), firmele de advertising isi trateaza cu egal respect si angajatii, care trebuie sa vina la serviciu cu placere, deoarece isi petrec aici majoritatea orelor in care nu dorm (uneori si cateva din cele in care dorm), si mai ales deoarece creativitatea este indispensabila indeplinirii obligatiilor de serviciu.

     Parterul, ca spatiu de primire, sintetizeaza si anunta temele grafice de la etajele superioare – barul si pardoseala din rasina sunt decorate cu motivele florale in alb si negru, in spatele acestuia regasindu-se perdelele in culoarea nisipului; tapetul apare in toate cele trei variante cromatice, la fel si abajururile de la primul etaj si fotoliile Bauhaus de la urmatorul nivel.

     Receptia este realizata din traforuri florale si pardoseala de rasina in culorile alb si negru, cu accente de mobilier rosu. Din plafonul central, aparent si vopsit in negru, coboara trei candelabre albe din petale de sticla clara, iar peretii sunt animati de panouri traforate iluminate din spate si ritmati cu draperii albe, pe care se profileaza lampadarele in forma de buchete de flori.

     Culorile vii, liniile curbe si modelele grafice se regasesc si in amenajarea etajelor superioare. Corpurile de iluminat cu abajure supradimensionate, obiectele de mobilier in stil clasic reinterpretat si accentele neasteptate cu rol decorativ creaza o armonie vesela, favorizand o ambianta de relache.

     

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016