• BIROURI COLLIERS - Y OFFICE

    Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco,  Arh. Lavinia Moraru, Arh. Gabriela Barbulescu, Arh. Bogdan Gheorghiu

    Tipul proiectului:  ameanajre interioara

    Anul proiectarii:   2013

    Anul constructiei:   2013

    Localizare:   Floreasca Business Parc 169, Bucuresti, sect. 1

    Arie desfasurata:  505mp

  • Mai multe detalii

     Conceptul de Y Office al Birourilor Colliers proiecteaza in spatiul de birouri o imagine a viitorului, imagine creata pe baza de contrast cu elemente din materiale brute, sincere, reci si invechite.

     In spatele conceptului a stat si dorinta de a ilustra grafic un traseu parsurs pana la punctul Y prezent, tocmai pentru a scoate in evidenta puterea tehnologiei si a prezenta o astfel de estetica a viitorului.

     Am folosit elemente din gama curentului pop-art si vintage transpuse intr-un spatiu formal. Curentul pop-art care a evocat mereu o atitudine dincolo de arta in sine este adus la gradul de Y generation, high-tech future. Am dorit tranzitia de la o comunicare exprimata grafic prin ilustratii, compozitii intre arta, news si advertising care au dat curaj unor atitudini negraite, la o comunicare wi-fi fara bariere aflata in continua amploare dorind sa subliniem modul in care tehnologia a schimbat in viata tuturor viteza si modul in care se produce schimbul de informatii.

     Piesele de concept folosite dau culoare si creaza totodata controversa in fiecare spatiu. Alegerea design-ului pentru fiecare item a s-a facut urmarind ideea de contrast intre materiale simple usor de recunoscut si asociate cu realitatea alaturi de culori primare folosite sa accentueze acest aspect.

     In ceea ce priveste modul de lucru, am optat ca spatiul sa se constituie intr-un imens open space fara bariere vizuale ci doar cu puncte de interes. Fara a delimita fizic spatiul s-au conceput zone care fuzioneaza cu activitatea desfasurata in birou, cum ar fi: peretele interactiv oscilo-glisant- panouri pentru comunicare interna, zona de divertisment si relaxare, scena express yourself, zone de discutii informale.

     Pentru mobilierul din zona de open space am optat pentru o serie de birouri de ultima generatie, pentru care am ales culoarea alba alaturi de accesorii in culorile simple semnalate in restul spatiilor.

     Conceptul street - truth transpus in glass building creeaza o atmosfera de familiar, ludic si curaj, mereu pe faza acumuland informatii.

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016