• LOCUINTA INDIVIDUALA CASA K

    Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco,  Arh. Lavinia Moraru, Arh. Bogdan Ciocodeica, Arh. Olivia Monoranu, Arh. Ionut Fratila, Arh. Urb. Silviu Gavrila

    Proiectanti structura: LIVPLAN, Ing Liviu Neamu

    Proiectanti instalatii:  GRAPHIC INSTAL, Ing. Laura Oita, Ing. Catalin Neagu, Ing. George Proteasa

    Tipul proiectului:  constructie imobil

    Anul proiectarii:   2011-2013

    Anul constructiei:   2013

    Localizare:   Pipera, jud. Ilfov

    Regim de inaltime:  P+1

    Arie construita:  270.70 mp

    Arie desfasurata:  549,20 mp

  • Mai multe detalii

    Proiectul a fost comandat de o familie cu doi copii, care si-a dorit o casa  unifamiliala moderna, care sa raspunda nevoilor sale de trai.

     Pe locul actualei contructii se afla initial o structura inchisa, necompartimentata (Sp+P+1E) pe care beneficiarul o cumparase in ideea de a reconfigura spatiul. Nemultumit de suprafetele si inaltimea spatiilor rezultate, beneficiarul a decis sa demoleze cladirea initiala, urmand a se construi o noua casa, conform dorintelor si nevoilor sale.

     Exigenti fata de calitatea locuirii, proprietarii si-au dorit o casa moderna, in linii minimaliste, cu deschideri mari catre exterior. Conceptul propus a fost de a avea o volumetrie simpla: un paralelipiped in care se incadreaza si parterul si etajul, cele doua niveluri fiind tratate cu texturi diferite la exterior. Alegerea finisajelor pentru fatada a fost o continua negociere intre arhitecti si beneficiari. Chiar daca se stia de la inceput ca materialele ce vor urma sa fie folosite erau piatra si lemnul, proiectul a trecut prin multe variante de pozitionare a acestora. In final, am optat pentru un etaj alb, simplu si "usor", care sa se aseze peste parterul "cu greutate", placat cu piatra si lemn de fatada. Forma casei in plan a urmarit forma terenului, avand in vedere ca beneficiarul si-a dorit sa aiba o curte intima cat mai mare, si in acelasi timp casa sa primeasca cat mai multa lumina. Parterul este retras pe alocuri pentru constituirea unor terase acoperite, intime, terase care marginesc intr-un capat si in altul livingul generos. Cladirea se constituie totodata in jurul unei curti interioare, unde salasluieste „copacul vietii”, vizibil din toate spatiile comune ale parterului si etajului, dar si din incaperi private precum biroul si dormitorul matrimonial.

     In interior, la parter se regasesc spatiile de zi- living-ul si dinning-ul, bucataria si biroul. La etaj se afla zona de noapte- dormitorul matrimonial, ce inglobeaza baia si dressing-ul propriu, dormitorul de ospeti dormitoarele copiilor, ce beneficiaza de o baie si un dressing propriu, dar si o zona dedicata familei si totodata un spatiu de joaca pentru copii-  asa zisul "family room"- spatiu ce beneficiaza de lumina zenitala printr-un luminator amplasat in mijlocul acestuia.

     In ceea ce priveste amenajarea interiorului, beneficiarul si-a dorit un spatiu deschis si transparent, cu materiale moderne si obiecte minimaliste, dar care sa aiba in acelasi timp caldura unui camin. S-a optat asadar pentru folosirea unor culori deschise si imbinarea unor obiecte si materiale calde, precum lemnul, folosit atat pe pardoseala, cat si in plan vertical. In ceea ce priveste designul plafonului de la parter, pentru a sustine idea de simplitate si ordine a spatiului, s-a mers pe idea unui tavan lis pe o suprafata cat mai mare, tavan in care nu se regasesc obiecte de iluminat, in contrast cu zona perimetrala, asa zisa tehnica, in care sunt amplasate toate obiectele de iluminat, de ventilatie si sonorizare. Culorile au fost folosite ca accente, si bineinteles, se intensifica pe masura ce ajungem in spatiul destinat copiilor.

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016