• LOCUINTA INDIVIDUALA BANEASA

    Proiectant:   PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Sef proiect:  Stefan Alberto Bianco

    Colectiv:  Adrian Galu

    Structura:  Maslaev Consulting

    Instalatii:  H & D Consulting

    An proiect:   2005

    Client:   Mihai Astratinei

    Localizare:  Str. Traian, Baneasa, Bucuresti

    Arie desfasurata: 807mp

    Fotografie:  Cosmin Dragomir

     

  • Mai multe detalii

    Situata in zona de nord a Bucurestiului, intr-un cartier rezidential retras, casa Astratinei este un exemplu clar de arhitectura moderna avangardista. Pentru a valorifica structura terenului, beneficiind totodata de o mare suprafata de zona verde, volumetric locuinta a fost conceputa ca o alaturare, simpla si concisa, de corpuri geometrice, desfasurate pe directie orizontala. Astfel casa este formata din doua corpuri a caror legatura se realizeaza printr-o “pasarela” vitrata. Corpul principal este locuinta propriu-zisa, care cuprinde zona de zi, diningul, bucataria si alte spatii anexe la parter, iar la etaj dormitoarele, si cel secundar, pentru entertainment, compus dintr-un living foarte spatios si alte spatii destinate relaxarii (sauna, spa, piscina).

     Toate spatiile comunica in mod direct cu exteriorul, raportul plin-gol fiind aproximativ egal, pentru a accentua continuitatea spatiilor si relatia cu gradina, nivelul parterului se afla in ambele corpuri la aceasi cota cu gazonul, doar “pasarela” de sticla este ridicata de la sol, astfel incat cele doua sectoare ale gradinii si implicit zona de verdeata sunt comunicante.

     S-a optat pentru o imbinare de mobilier Art Deco si ansambluri moderne, precum si o serie de obiecte de design, avangardiste, folosite cu rol de elemente accent. Trasatura definitorie a acestui spatiu o reprezinta capacitatea de a oferi un scenariu de locuire confortabil, motivant si versatil, care se adapteaza cu usurinta unor diferitelor stiluri de viata.

     

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016