• CASA POVESTE

    Proiect:Casa de Poveste

    Proiectanti arhitectura:PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco,  Arh. Oana Cucoranu, Arh. Alexandru Abostanoae

    Tipul proiectului: concept locuinta unifamiliala

    Localizare: Cernica

    Regim de inaltime: S+P+1+T

    Arie construita: 350mp

    Arie desfasurata: 750mp

  • Mai multe detalii

    Conceptul acestui proiect s-a materializat odata cu prima vizita a sitului, un teren inverzit ce coboara in panta catre lacul Cernica. Atmosfera locului si intinderea apei au condus catre ideea de locuinta ascunsa in mal, invizibila dinspre aces, dar anuntata de un reper nostalgic asemuit unui far. Amenajarea terenului a fost gandita pentru a creea un parcurs de la intrarea in sit pana in zona de terasa de peste ultimul etaj al casei, unde privitorul are o perspectiva panoramica asupra lacului. Prin acest gest, locuinta se dezvaluie treptat, de la primul punct observat- “farul” foisor- si ramane intr-o relatie echilibrata cu natura in care se insereaza.

     Ansamblul propriu-zis este format din volume simple, doua paralelipipede asezate perpendicular, suprapuse. Volumul parterului nu urmeaza linia tarmului, ci se pozitioneaza pentru a obtine privelistea optima catre punctul cel mai indepartat al lacului. Aici se desfasoara toate functiunile principale ale casei, spatiile de primire si cele comune, cat si dormitoarele copiilor. Complet vitrat catre lac, volumul se transforma intr-un ecran si fiecare spatiu al casei absoarbe imaginea lacului.

     Al doilea volum, etajul, pare ca se sprijina usor pe cel dintai, fiind orientat cu latura scurta spre lac si pozitionat in consola. Partea din fata capata rolul de belvedere si adaposteste zona matrimoniala, deschisa catre peisaj prin numeroase terase. Pe latura mai putin expusa se mai afla dormitoare de serviciu si zona tehnica. Subsolul ramane invizibil, el adaposteste alte spatii tehnice, un cinema si o crama cu acces catre terasa.

     Legatura dintre cele trei zone de locuire si numeroasele terase este facuta prin elementul principal al conceptului, “farul” foisor, fapt ce confera si un rol functional pe langa cel de semnal.

     

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016