• BIROURI BNP

    Proiect : Amenajare birouri BNP Paribas Cardif

    Proiectanti arhitectura : PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Catalina Nechifor, Arh. Radu Rechiteanu

    Project Management : PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Lavinia Moraru

    Tipul proiectului:amenajare interioara

    Anul proiectarii: 2014

    Anul realizarii: 2014

    Localizare: Ethos House, etaj 7, Bucuresti

    Arie desfasurata:818mp

    Fotografii: Diana Oros

  • Mai multe detalii

    Conceptul birourilor Cardif din grupul BNP Paribas s-a inspirat chiar din pozitia avantajoasa a cladirii care le gazduieste, Ethos House. Suspendat intre luciul lacurilor si bolta cerului, etajul 7 are o vedere panoramica asupra zonei verzi din Nordul capitalei, care invita la transformarea spatiului de lucru intr-o extensie a peisajului.

     Dinamismul cromatic contribuie la efectul revigorant oferit de vegetatie, iar elementele de mobilier si hobby urban ofera o dimensiune umana zonelor de lucru. Inca de la intrare in receptie suntem indrumati de indicatorul urban sa dam jos bicicleta alba de pe perete si sa parcurgem micul traseu de ciclisti printre “parterele” de mocheta verde, pe langa banca din parc, cioscul info, trecand de jardinierele cu verdeata si poposind in final la Bistro-ul frantuzesc, in aleea de langa parc, unde cei talentati ne pot incanta pe notele unui acordeon.

    In vederea obtinerii unui spatiu de lucru cald, primitor si axat pe valorile companiei, am pus accentul pe imbinarea unor materiale contrastante. Elementele naturale brute – vegetatie si lemn -  se alatura celor atent finisate – sticla si metalul, pentru a crea un efect de armonie.

     Transparenta ca tema recurenta se imbina cu tehnologia in vedera obtinerii unui confort practic. Sala de boardroom este separata de zona receptie si asteptare printr-o partitie prevazuta cu folie de opacizare, care permite o functionare adecvata in timpul intalnirilor, dar in restul timpului participa la imaginea primitoare care intampina orice vizitator.

     Spatiile publice si de reuniune sunt concentrate in zona intrarii, unde suntem intampinati de o atmosfera deschisa, dominata de elemente din lemn (placaje, plafonul din receptie, scaunele si mobilierul customizat). Accentele de culoare dinamizeaza spatiul de reuniuni, fie ca este vorba de zona formala de asteptare si boardroom, sau de zonele informale de asteptare si discutii. O atentie speciala a fost acordata salii de [email protected], conceputa ca un spatiude relaxare in care o partida de foosball alaturi de colegi se poate transforma usor intr-un brainstorming de succes.

     Spatiile de lucru sunt grupate in open space pe departamente, configurate astfel incat sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala, o densitate mica si sunt separate de zona de circulatie prin depozitari joase acoperite cu jardiniere cu vegetatie. Birourile managerilor sunt dispuse perimetral si beneficiaza de unitate in modul de mobilare.   Un caracter aparte il are biroul CEO-ului, care pune in valoare intr-o maniera personala configuratia cladirii, transformand un ungher curb intr-o biblioteca si oferind astfel biroului un coltisor de citit primitor. Piesele de mobilier sunt configurate in aceeasi maniera cu board-room-ul, optandu-se pentru blaturi de sticla si scaune cu acealsi design, albe de data aceasta.

     Intreg spatiul amenajat reuseste sa atraga atentia tuturor celor care intra in biroul BNP Paribas Cardif prin unitatea creata, culoare si forme , reusind sa induca dorinta de a reveni inca o data si inca o data.

     

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016