• BERARIA H

    Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO - Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Catalina      Nechifor, Arh. Monica Trasca, Arh. Bogdan      Gheorghiu

    Proiectanti structura: IAN Proexpert - Ing. Ion Negescu, Ing. Anca Negescu

    Proiectanti instalatii:  Europroiect Univers -  Ing. Mihai Stan, Ing. Florin Breazu

    Tipul proiectului:  amenajare interioara

    Anul proiectarii:   2013-2014

    Anul realizarii:  2014

    Localizare:   Pavilionul H, Parcul Herastrau, sect. 1, Bucuresti

    Regim de inaltime:  P+1E

    Arie construita:    3695mp

    Arie desfasurata:  4975mp

     

  • Mai multe detalii

    Tema de proiectare si amplasamentul ales ne-au indicat intentia beneficiarului de a realiza un proiect cu totul special pe piata din Romania. Echipa noastra s-a confruntat cu provocarea transformarii unui spatiu expozitional de proportii impresionante intr-un loc cald, primitor, care sa vorbeasca fiecarui vizitator in parte, care sa poata acomoda peste 1500 de persoane la evenimente speciale, dar la fel de bine sa poata fi utilizat la capacitate redusa in zilele saptamanii. Acest challenge a condus arhitectii catre conceptul de spatiu exterior in interior.

     Am vrut sa reprezentam centrul vechi al unui oras cultural european, care functioneaza dupa principiul de unitate in diversitate si exprima aspiratiile unor personalitati diferite in mod armonios. Cu ajutorul unor scenografii interioare este redat un cadru urban de tip piata, inconjurat de fatade de butaforie cu rol ornamental si nu numai.

     Ideea de oras s-a pliat excelent pe necesitatea fragmentarii spatiului interior la nivel vizual si integrarea unor elemente cu rol de orientare in spatiu. Printr-o succesiune de tranzitii de tip exterior/interior si invers, parcurgerea ansamblului ofera o gama larga de tipologii spatiale. Caracterul retro al ornamentatiei utilizate pleaca de la asocierea consacrata dintre bere si traditie, coroborata cu dorinta de a crea o delimitare de cotidian.

     Pavilionul H isi mentine silueta masiva atat de familiara vizitatorilor parcului Herastrau. Exteriorul cladirii nu a suferit modificari, lucrarile efectuate rezumandu-se la curatarea si refacerea finisajelor si vitrajelor deteriorate.La interior insa ne-am bucurat de o mai mare libertate de exprimare. Sala inalta s-a metamorfozat cu ajutorul unor butaforii in centrul unui orasel de epoca, care prin proporitii si diversitate umanizeaza vechea hala si  dau culoare spatiului.

     Confirguratia salii ofera o suprafata foarte mare cu o inaltime de peste 10m inaltime inconjurata pe 2 laturi de functiuni dispuse la parter si supanta. Zonele deschise de la parter si supanta au fost utilizate pentru functiunile publice (servire mese, scene, baruri), in timp ce bucataria, vestiarele, oficiile, spatiile tehnice, depozitarile si grupurile sanitare sunt localizate perimetral la parter, respectiv supanta. In sala mare sunt amplasate 2 scene mari si la supanta s-a ridicat un mic podium. Sunt prevazute 3 baruri ce vor deservii tot spatiul, cel principal amplasat in zona accesului dinspre Kiseleff si inca 2 baruri pozitionate de-o parte si de alta a scenei principale.

     

      Arh. Catalina Nechifor

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016