• APARTAMENT M

    Proiect: Apartament M

    Proiectanti arhitectura: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Stefan Alberto Bianco, Arh. Iulia Popescu, Arh. Alexandra Arama

    Project management: PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

    Arh. Lavinia Moraru, Arh. Liliana Panzar

    Tipul proiectului: design interior

    Anul realizarii: 2016

    Localizare: Bucuresti

    Suprafata utila: 380 mp

    Fotografii: Sabin Prodan

  • Mai multe detalii

    Directia amenajarii penthouse-ului a inceput sa se contureze inca de la prima vizita a spatiului si a primului contact cu beneficiarii. La fata locului am gasit un apartament cu o orientare foarte buna si deschideri mari catre cadrul natural dar si un cuplu non-conformist, care isi dorea ca amenajarea sa ii reprezinte. Provocare a constat defapt in crearea unui spatiu care pe de o parte sa fie excentric, dinamic, urban, iar pe de alta parte sa emane acea caldura care sa ii faca pe beneficiari sa se simta acasa.

     Ca functionalitate, apartamentul se desfasoara pe 3 nivele, spatiul fiind impartit logic si coerent: etajul cu accesul inglobeaza livingul, diningul, bucataria si zona matrimoniala, la etajul inferior se regasesc zonele anexe: dressingurile si sala de fitness, iar la etajul superior care este defapt terasa blocului, se afla piscina, zona de barbeque si zone de relaxare in aer liber.

     Stilul abordat este eclectic, imbinand in mod neasteptat elemente din zona urban-industriala cu elemente vintage, art deco sau minimaliste.

     Avand in vedere domeniul artisitic in care activeaza beneficiarii, conceptul este inspirat din backstage, acel loc din spatele scenei, aflat la limita dintre public si privat. Ne-am dat seama ca acasa, pentru proprietari, trebuie sa insemne locul unde acestia se pot retrage, dar in acelasi timp am fost constienti ca scena este un element important din viata lor pe care vor sa il regaseasca si aici. Asadar, tradus la nivelul amenajarii, am  propus crearea atat a unor spatii pentru intalniri cu prietenii, perfecte pentru  organizarea petrecerilor, unde sa existe elemente care sa aminteasca de viata de scena, dar si a unor spatii linistite, intime, a unor colturi stiute doar de ei.

     Conceptul a fost implementat in cele mai creative moduri. Ne-am jucat cu cotele pardoselii si am creat diverse zone inaltate, care sa induca ideea de scena, cu ajutorul carora am creat si o delimitare functionala a spatiilor, fara a fi o bariera vizuala. Imaginea lor a fost intregita de elemente specifice backstage-ului: grinzi metalice, proiectoare, boxe, flightcaseuri. La extrema cealalta am gandit si zone care sa creeze o stare de relaxare, in care am folosit vegetatie naturala, bambus, materiale textile in culori calde.

     Asadar contrastul a devenit laitmotivul amenajarii, prin intermediul caruia am generat exact imaginea pe care ne-o doream: nonconformista dar calda. Prin alaturarea inedita dintre o grinda de aluminiu si un candelabru Tiffany specific secolului trecut, intre beton si muschi natural, intre lemn natur si metal vopsit negru, am reusit sa redam amenajarii o identiate aparte. Unicitatea spatiului a fost sporita de faptul ca majoritatea obiectelor, de la mobilierul de lemn sau metal, la canapea sau la corpuri de iluminat, au fost realizate pe comanda dar si pentru ca am integrat diverse lucrari de arta, ca de exemplu desenele de pe pereti sau corpurile de iluminat Tiffany, care au fost realizate de artisti locali special pentru aceasta amenajare.

[email protected]     |      Follow on Facebook    Follow on Pinterest      |      +4 0724 371 697

Copyright prographic © 2016